SajtSEO Sökoptimering
Sökväg till denna sida: / Våra produkter / SajtSEO Sökoptimering

Sökmotoroptimering och sökoptimering

Sökoptimering bygger på många olika tekniker


Sökmotoroptimering eller SEO (Search Engine Optimization) kallas olika sätt att få en hemsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar på sökmotorer. Sökordsoptimering är att analysera och hitta vilka ord som man vill ranka så högt som möjligt med. Det kan vara både ord och fraser som man vill bli synlig med i sökmotorerna.

Sökoptimeringen kan delas in i flera delar

Varför ska man sökmotoroptimera?

Användarvänligt publiceringsverktygEn sökoptimering ska leda till att en hemsida kommer så bra till som möjligt i sökmotorernas träfflistor. Normalt kommer mer än 60% av alla besökare på en hemsida från någon sökmotor och i synnerhet från Google.

Det finns statistik som visar att ca 40% klickar på det första resultatet som kommer upp vid sökning efter ett ord eller fras, ca 20% klickar på den andra länken, ca 15% på den tredje osv. Med detta som bas kan man räkna ut att om ett visst sökord eller fras eftersöks 1000 ggr/månad så skulle en första plats ge 400 besökare, andraplats 200 besökare, 150 för tredje osv. Få klickar sig längre än in på sidan 2, alltså plats 21-30.

Ovanstående visar på ett ganska tydligt sätt varför man vill nå så högt som möjligt med sin hemsida. Alla de som sökt efter ordet eller frasen är potentiella kunder då dom själva aktivt gjort sökningen. Det är enkel matematik att räkna ut att, ju fler besökare man får från sökmotorerna desto större chans till en affärsmöjlighet.

On-Sajt SEO

On-Sajt SEO innebär att vi analyserar hemsidans uppbyggnad, utformning och innehåll för att nå målet med sökoptimeringen. Vid analysen av uppbyggnaden av webbplatsen går man igenom hemsidans kodning för att hitta felaktigheter och eventuella problem som en sökmotor kan ha vid inläsning av webbplatsen.

Vid analysen av utformningen av webbplatsen analyseras strukturen och hur dess interna länk struktur ser ut. Olika sidor på webbplatsen kommer att ha olika betydelse enligt sökmotorerna och därmed få en högre eller lägre rankning. Genom att analysera detta är det möjligt att hitta en metod för att gynna vissa viktiga sidor gentemot andra på webbplatsen.

Slutligen är analysen av innehållet den viktigaste delen i en on-sajt optimering. Det är inte nödvändigtvis innehållet som gör att fler hittar hemsidan, många faktorer spelar in hur många sökträffar man får på webbplatsen, men innehållet är mycket viktigt för besökarna som hittat hit. I denna del av optimeringen så tittar vi bl.a. på hur sidans titel, meta data, rubriker och densitet på sökorden ser ut.

Off-Sajt SEO

Off-Sajt SEO är den svåraste och mest tidskrävande delen av sökoptimeringen. I denna del går vi igenom hur många och vilka som länkar till webbplatsen. Ju fler länkar på andra hemsidor som pekar mot er webbplats, sk. inlänkar, desto viktigare sida enligt sökmotorerna. Viktiga saker att tänka på vid off-sajt SEO är att de länkar som hemsidan har från externa sidor innehåller de ord man vill ranka bra med. Har man t.ex. en inlänk som innehåller det önskade ordet för rankning så anses den länken viktigare än en länk med t.ex företagets namn. Inlänkar skiljer sig också åt i betydelse, en länk från en betrodd och viktig webbplats med bra ranking kan betyda mer än 100 länkar från betydelselösa hemsidor.

Här finns också en del fallgropar man måste akta sig för, det finns vissa typer av länkar som gör att rankningen sjunker eller att hela webbplatsen till och med kan tas bort från sökmotorerna.

Vi har ett flertal verktyg som underlättar vårt arbete med att analysera vilka åtgärder som bör vidtagas för en lyckad sökmotoroptimering.

Varför är SajtSEO bättre än andra SEO tjänster?

Dala Kylmecano rankas som 1:a på Google

Vi kan aldrig garantera några 1:a platser på Google och om någon säger sig kunna det ska ni vara extra vaksamma på om dom verkligen kan hålla vad dom lovar. Vad vi däremot kan garantera är att ni får en personlig kontaktperson som hela tiden redovisar och förklarar vad som pågår. Skulle vi inte lyckas ranka bättre än ni tidigare gjort, så tar vi inte heller något betalt.

Vi har sökoptimerat ett stort antal sidor som ligger minst topp 3 efter att vi genomfört analys och vidtagit åtgärder för att ranka bättre.

Vår personal har hög individuell kompetens inom sökmotoroptimering, dessutom har vi många tekniska hjälpmedel när det gäller att analysera både den egna webbplatsen och era konkurrenters. Vi börjar med en enkel analys och lämnar därefter en offert på hur stor insats som kommer att krävas för att ranka er webbplats i topp. När ni sedan antagit vårt erbjudande sätter vi igång med on-page optimering och fortsätter sedan med off-site optimeringen.

Vi har en tydlig prisbild och inga dolda kostnader, vi lämnar alltid en offert på det arbete som ska utföras och i denna så finns också tydliga mål som ska uppnås.

Skaffa en sökoptimerad hemsida, kontakta oss idag för en offert på sajtSEO.


En guide med 10 viktiga SEO tips, den finns på denna hemsida.
Skriv in ditt telefonnummer eller
e-post adress så tar vi kontakt
med dig så snart vi hinner!

Tel:
E-post:
Namn: 
Sajtus AB
Kupolen 63
781 70 Borlänge
Dalarna - Sweden
Tele: 0243-793959
Web: www.sajtus.se
E-post: info@sajtus.se
Org.nr: 556563-5181
Hitta oss på facebook
SajtKarta
Publiceringsverktyg, CMS © SajtTool v9.net